raindrops

Welkom bij de Witte Paraplu

Leuk dat U onze site gevonden heeft. De Witte Paraplu is een project van de Vanhetgoor Stichting en heeft tot doel om fondsen te werven voor goede doelen. Wij zamelne dat geld niet in, het geld wordt rechtstreeks overgeaakt op de rekeningen van de goede doelen die vermeld worden.

Hoe werkt de Witte Paraplu?

Het gegeven is heel simpel. Overal in het land staan in de hallen bij de bdrijven en bij de overheid paraplubakken waar men als het buiten regent zijn natte paraplu in kan stallen. En dan maar hopen dat men de paraplu niet meer vergeet mee te nemen als men weg gaat. Een ander probleem is dat men vergeet om de paraplu van huis mee te nemen, en dat men ergens staat zonder paraplu. Hier zijn oplossingen voor, simpel en doeltreffend. Op deze site staat hoe men een label aan de paraplu bevestigt, op dat label staat dat men de paraplu mag gebruiken, en als vergoeding voor het gebruik mag men geld overmaken op de bankrekening van een goed doel. De paraplu die gelabeld in de paraplubak staat bij de gemeente, de bibliotheek of het theater mag worden meegenomen, maar de volgende keer neemt men de paraplu weer mee terug en plaatst die paraplu dan weer in de bak. Klaar voor de volgende regenbui en mensen die droog thuis willen komen. 

 

Hoe liep het af met de Witte Fietsen?

Het systeem van de Witte Paraplu komt wollig over, het kan alleen werken als alle mensen braaf weer een paraplu terugplaatsen in de standaard in de hal. Ja, dat klopt! In Amsterdam was in de jaren zestig/zeventig een systeem met wit geschilderde fietsen, iedereen mocht zo'n fiets meenemen, stelen hoefde niet meer. Er zat geen slot op en binnen een paar weken lagen alle witte fietsen in de gracht of stonden met een lekke band om een lantaarnpaal heen geparkeerd. Het is bekend dat de Witte Fietsen niet werkten omdat de mens destijds nog niet onbaatzuchtig genoeg was! Maar wij bij de Witte Paraplu weten dat veel mensen geen paraplu terug zullen plaatsen in de standaard bij het bejaardenhuis, het wijkcentrum of de sociale dienst. Daarom willen we iedereen oproepen om overal gratis paraplu's aan te vragen en deze reclame paraplu's te voorzien van een wit label, en op dat label komt een uitleg hoe de Witte Paraplu werkt, net zo lang tot de mensen de paraplu's wèl terugbrengen. 

Reclame maken via de Witte Paraplu?

Het is mogelijk om via de Witte Paraplu reclame te maken voor commerciële ondernemingen. Geld verdienen is geen punt, maar dan wel over en weer. De ondernemer krijgt een stukje ruimte (op zijn eigen paraplu) en de Witte Paraplu wordt dan genoemd (met een link SVP) op de website van die commerciële ondernemer, eerlijk toch? De advertenties op deze site graag niet blokkeren, want de Witte Paraplu heeft geen andere inkomsten, alle gelden die worden overgemaakt door de gebruikers van paraplu's die maken dat geld rechtstreeks over aan het goede doel, er is geen vestzak-broekzak en geen strijkstok. 

Met vriendelijke groet,

Vanhetgoor Stichting

 

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter
The Disqus commenting system can not load because no shortcode value has been entered into the plugin parameters.