raindrops

Nieuw: de Zeepkist!

Er is nu op de site een mogelijkheid om kleine opmerkingen te plaatsen, de opmerking blijft staam tot er een paar andere opmerkingen worden geplaatst en dan is het weer weg. Het wordt niet bewaard en het wordt niet geregistreerd. De toegang is alleen voor geregistreerde bezoekers van de site en niet voor gasten. Verschil moet er zijn. Gebruik de Zeepkist niet om de redactie iets te vertellen, doe dat via het reactie formulier of stuur een e-mail. Er is een filter voor vloeken, maar eentje mag, geen twee. Er mogen links wordengeplaatst, maar gebruik het zinvol. Doe het alleen voor goede doelen en niet voor reclame.

De Redactie

Lieve mensen opgelet! Het wordt tijd dat er meer betrokkenheid bij deze website komt, en daarom leek het de redactie leuk om te bezoekers te vragen of zij foto's willen inzenden van mensen met een paraplu.

zomaar een paraplu

Ook foto's van paraplu's in de paraplubak van het gemeentehuis, de bibliotheek of de school zijn welkom.  Let wel op dat de foto's niet uit de krant of een tijdschrift komen, het is de bedoeling dat deze foto's vrij van rechten zijn, zelfgemaakt of stockphoto's. Wat we wel kunnen doen is de naam van de maker vermelden. Graag ook geggevens over waar en wanneer en wat het voorsteld, de gelegenheid waarbij de foto is gemaakt.

Het e-mail adres is: redactie (apestaartje) witte-paraplu.nl en let op, achter dit e-mail adres zit een autoresponder die een ontvangstbevestiging verstuurd naar de afzender. Dit wordt tevens gedaan om te controleren of de afzender een correct e-mail adres gebruikt.

Alvast bedankt namens De Redactie.

Men kan zich afvragen hoe de Witte Paraplu werkt, daarom volgt er hier een kleine uitleg. Ergens in de jaren zestig/zeventig van de vorige eeuw was er een groep mensen met de naam Provo. Zij wilden met allerlei dolle plannetjes de wereld verbeteren. Een van die plannen was het Witte Fietsen Plan. Overal in Amsterdam zouden witte fietsen komen, die door iedereen gebruikt mochten worden. Als men klaar was met het gebruik dan liet men de fiets achter en dan kon de volgende gebruiker de fiets pakken. Volkomen wereldvreemd natuurlijk, want wie gaat de kapotte band plakken en wie zorgt er voor de verlichting van de fiets. Binnen een paar maanden lag het op zijn gat. Alle fietsen werden gestolen, en voorzien van een slot, werden in de gracht gegooid of verdwenen uit de stad. 

Stel je eens voor, het waait, het is guur weer en er is een regenbui voorspelt. Je moet naar buiten en je bent vergeten een eigen paraplu mee te brengen. Dan is de paraplubak met daarin een of meerdere paraplu's van de Witte Paraplu een uitkomst. Iedereen mag tijdelijk een paraplu lenen, maar na gebruik wel weer terugzetten in een willekeurige paraplubak ergens in het land. Het gebruik is gratis, maar het is bedoeld als een fondsenwerving voor (plaatselijke) goede doelen. Aan elke paraplu zit een label en daarop staat wat het goede doel van de keuze is. Het is de bedoeling dat de gebruiker van de leen-paraplu als dank voor het gebruik van die paraplu geld geeft aan het goede doel. Soms is dat het asiel, de speeltuin of de dierenweide. Er zijn bij de keuzes voor het goede doel wel een paar eisen. Allereerst moet het een stichting of vereniging zijn die werkt voor het algemeen nut! Daarnaast mag het bestuur niet (overmatig) betaald worden. Tot slot zijn er hele strenge eisen met betrekking tot de geldende moraal. Bij de Witte Paraplu is er geen ruimte voor een strijkstok, 100% van de opbrengst gaat naar de bestrijders van dierenleed, de hlpers van cultuur of sport. Het geld wordt rechtstreeks overgemaakt op de rekening van de vereniging of stichting. 

vanhetgoor

Welkom bij de Witte Paraplu

Leuk dat U onze site gevonden heeft. De Witte Paraplu is een project van de Vanhetgoor Stichting en heeft tot doel om fondsen te werven voor goede doelen. Wij zamelne dat geld niet in, het geld wordt rechtstreeks overgeaakt op de rekeningen van de goede doelen die vermeld worden.

Hoe werkt de Witte Paraplu?

Het gegeven is heel simpel. Overal in het land staan in de hallen bij de bdrijven en bij de overheid paraplubakken waar men als het buiten regent zijn natte paraplu in kan stallen. En dan maar hopen dat men de paraplu niet meer vergeet mee te nemen als men weg gaat. Een ander probleem is dat men vergeet om de paraplu van huis mee te nemen, en dat men ergens staat zonder paraplu. Hier zijn oplossingen voor, simpel en doeltreffend. Op deze site staat hoe men een label aan de paraplu bevestigt, op dat label staat dat men de paraplu mag gebruiken, en als vergoeding voor het gebruik mag men geld overmaken op de bankrekening van een goed doel. De paraplu die gelabeld in de paraplubak staat bij de gemeente, de bibliotheek of het theater mag worden meegenomen, maar de volgende keer neemt men de paraplu weer mee terug en plaatst die paraplu dan weer in de bak. Klaar voor de volgende regenbui en mensen die droog thuis willen komen.